Replace

Tuesday 19 April 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΤΩΝΗ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗ

'
Καλησπέρα σε όλ@! Σήμερα ξεκινάει το πρώτο μέρος της συνεργασίας μας με τον συγγραφέα Αντώνη Τουμανίδη, όπου θα πάρετε μια γεύση από τα έργα του και θα μάθετε λίγα παραπάνω για τον ίδιο! Ας ξεκινήσουμε! 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: 
Ο Αντώνης Τουμανίδης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Γεννήθηκε στη Σκύδρα Εδέσσης το 1979. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στα Ιωάννινα και Ιστορία της Τέχνης και Τεχνοκριτική στη Γαλλία, όπου και πραγματοποίησε επι- πλέον σπουδές στον Κινηματογράφο και στη Θρησκειολογία. Στη Θρησκειολογία ειδικεύτηκε στην ιστορία των Παπών, η οποία μετέπειτα του προσέφερε πολύτιμο υλικό για τις ιστορίες του. Στα πλαίσια της έρευνάς του κατέγραψε, για πρώτη φορά σε πανεπιστημιακή έρευνα, το γενεα- λογικό δέντρο και την ιεραρχία των δαιμόνων. Επίσης, είναι κάτοχος με- ταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Bordeaux στη γαλλική θρησκευτική γλυπτική του 19ου αιώνα και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη σύγχρονη ελληνική γλυπτική. Το 2006-2007, δημιούργησε το «The Toymaker's Diary», το πρώτο αμι- γώς ελληνικό λογοτεχνικό blog που έχει ως θέμα τον τρόμο. Το «The Toymaker's Diary» τον έκανε γνωστό ως «Παιχνιδοποιό» και το 2008 και 2009 στα Blogger's Choice Awards ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύ- τερα μη αγγλόφωνα blog παγκοσμίως ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει πλή- θος διακρίσεων. Tο 2009, συνεργάστηκε με τη σκηνοθέτιδα Λουκία Ρικάκη παραχωρών- τας μια ιστορία του για την ταινία της «You... my mirror», στην οποία υπήρξε και αφηγητής. Από τότε, άρχισε την επαγγελματική του ενασχό- ληση με το σενάριο υποβάλλοντας προτάσεις σε κινηματογραφικές εται- ρείες του εξωτερικού και μετατρέποντας κάποιες από τις ιστορίες του σε σενάρια. Το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Trapped». Το 2012-2014, ασχολήθηκε και πειραματίστηκε με τη λογοτεχνία flash fiction δημοσιεύοντας μια σειρά ιστοριών στο blog του. Την Άνοιξη του 2015, δίδαξε δημιουργική γραφή στο Ρομάντσο απευθυ- νόμενος σε ευρύ κοινό, με βασικό αντικείμενο το μυθιστόρημα και το διήγημα. Μέχρι σήμερα, ο Αντώνης Τουμανίδης έχει γράψει πάνω από 300 ιστο- ρίες τρόμου και συνεχίζει!  '

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ:

Το νέο βιβλίο του ανερχόμενου συγγραφέα Αντώνη Τουμανίδη έρχεται για να δώσει μία διαφορετική πινελιά στο χώρο της λογοτεχνίας τρόμου. 
Είκοσι τρία παραμύθια αποκτούν τη μεσαιωνική σκοτεινή υπόσταση που έχασαν με τα χρόνια και μετατρέπονται σε αναγνώσματα ενηλίκων, όπως ήταν κάποτε, και παρουσιάζονται ξανά στο αναγνωστικό κοινό με μία όμως εντελώς διαφορετική και ανανεωμένη προσέγγιση. 
Τα παραμύθια έχουν συνδεθεί με την παιδική ηλικία, όμως πολλές από τις κλασικές ιστορίες που έχουμε αγαπήσει έχουν σκοτεινές απαρχές και οι αρχικές τους μορφές απευθύνονταν αποκλειστικά σε ενήλικο κοινό. Ο Αντώνης Τουμανίδης μάς ταξιδεύει σε αυτή τη σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών, όπου γνωστοί, αγαπημένοι ήρωες συνυπάρχουν σε ένα παράλληλο σύμπαν χωρίς κανόνες, όπου κανείς δεν είναι ασφαλής από το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Ένα ταξίδι που ξεκινά με το Μια φορά και έναν καιρό, αλλά δεν τελειώνει απαραίτητα με το Ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα... 
Ξεφεύγοντας από τα γνώριμα μονοπάτια, ο μαγικός καθρέφτης του συγγραφέα αντιστρέφει τον κόσμο των παραμυθιών και μας καλεί να τον ακολουθήσουμε σε ένα σύμπαν όπου το όνειρο απέχει μόλις ένα βήμα από τον εφιάλτη...

Για να διαβάσετε το δελτίο τύπου μαζί με ένα απόσπασμα από το βιβλίο, πατήστε εδώ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

"Αυτή την περίοδο ολοκληρώνω το νέο μου μυθιστόρημα. Είναι το πρώτο βιβλίο μιας επερχόμενης τριλογίας θρησκευτικού τρόμου με το γενικότερο τίτλο «SECTA». Ταυτόχρονα δουλεύω πάνω σε διάφορες σεναριακές ιδέες βασισμένες στα σκοτεινά μου παραμύθια και όχι μόνο. Ο «Πινόκιο» όπως έχω ήδη ανακοινώσει βρίσκεται σε ένα πρώτο στάδιο κινηματογραφικής μεταφοράς. Ταυτόχρονα τα παραμύθια μεταφράζονται ήδη στην αγγλική γλώσσα.
Το «Εφιάλτες & Παραμύθια» (https://www.facebook.com/NightmaresAndFairytales/) κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Anubis - Raven. Η έντυπη έκδοση του «Παγιδευμένοι» σύντομα θα είναι ξανά διαθέσιμη για αγορά, μόνο διαδικτυακά, μέσω του www.toymaker.gr. Είναι μεγάλη μου χαρά όταν οι αναγνώστες επικοινωνούν μαζί μου και μπορούν να το κάνουν είτε μέσω του επίσημου site όπου δημοσιεύω δωρεάν προς ανάγνωση νέες ιστορίες είτε μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/ToymakersDiary & https://twitter.com/ToymakersDiary)."


(Augustine)

No comments:

Post a Comment